Yeni: Sınavlar düzenleme
Kayıt Ol
×
güvenlik kodu

5.Sınıf Güncellenen Matematik Müfredatı Değerlendirmesi

5.Sınıf Güncellenen Matematik Müfredatı Değerlendirmesi

5.sınıf Matematik dersi güncellenen müfredat inceleme raporu en altta linktedir. Değerlendirmeyle ilgili genel olarak söyleyebileceklerim: 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı ile 5.sınıflarda diğer dersler gibi Matematik dersi de güncellenmiş müfredat ve kazanımlarıyla başlayacak. Peki 5.sınıf matematik müfredatında neler değişti? Neler yenilendi?

Müfredat yenileme çalışması her ne kadar 1-2 yılı bulmuş olsa da güncellenmiş müfredatın uygulaması yapılmadan "bu müfredat tam 5'ler için" yakıştırmasını yapmak doğru olmaz. Dolayısıyla bu yazımızı yıl sonuna kadar müfredatı uygulayanlar olarak güncelleyeceğiz. Şu aşamada eski müfredatın uygulamasını ve yeni getirilen müfredatta bizi bekliyen değişiklikler konusunda yorumlar yapabiliriz.

Eski müfredatta değişiklik gerekli miydir? Eski müfredatın değişmesi gerektiğini yeni müfredatın ortaya çıkmasıyla birlikte daha iyi anlıyoruz. Çünkü eski müfredatta açıkça belirtilmeyen kazanım açıklamalarının artık belirli bir sınırı var. Yani kazanım açıklamaları "bu kazanımda şunlara girmeyin" şeklinde öğretmeni daha net uyarıyor.

Yeni müfredat ilk incelendiğinde özellikle öğrenciyi 6.sınıfta zorlayan ve daha üst seviyesinde olan bazı konuların 7.sınıfa, aynı şekilde 7.sınıftaki bazı konuların da 8.sınıfa taşınarak TEOG müfredatındaki kazanımların daha anlaşılır hale getirilip sadeleştirilmiş olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ama 5.sınıf müfredatına bakıldığında kazanımlardan "ağaç şeması"nın çıkartılmış olduğunu görüyoruz. Bunun haricinde özellikle müfredat güncellemesinin atar damarı olan değerler eğitiminin de 5.sınıflarda diğer sınıflara nazaran daha yoğun verilebileceğini görüyoruz. 

Hazır müfredat güncellemesi yapılmış ve hala güncelleme konusunda öneriler dikkate alınırken 5.sınıflar için şunları da söylememiz gerekiyor:

İlkokula başlama yaşı değişmişti. İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 60-66 ay arası çocuklardan, velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir. Bu değişiklikle ilkokula başlayanlar artık ortaokula geçmeye başladı. Bu da öğrencilerin özellikle Matematik dersi gibi soyut kavramları daha ağır basan bir derste daha fazla zorlanması manasına geliyor.

Eski yaş guruplarında anlaşılması zor olan bazı konu ve kazanımların değişmeden devam ediyor olması bu çocukları daha da fazla zorlayacaktır. Özellikle uzunluk çevirilerinde küçük birimi büyük birime çevirirken ondalık gösterimde bölmeyi tam kullanamayışları, kesir kadarı verilen bir çokluğun tamamını bulmaya yönelik problemler buna örnek olarak verilebilir.

5.sınıf Matematik dersi güncellenen müfredat inceleme raporu


Yazar

Yazar

0Mehmath Ali


Yorum Yaz

güvenlik kodu güvenlik kodunu yenile

Gizlilik Sözleşmesi (KVKK)

Ayirac.com'da bütün multimedya içerikler, kullanıcı yorumları gibi her türlü içeriklerin, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 No'lu "Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu" çerçevesinde korunmaktadır ve Ayirac.com'un yazılı izni olmaksızın herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kullanılamaz.

Ayirac.com kullanıcılarının bilgilerini herhangi bir şekilde üçüncü kişilerle paylaşmamayı taahhüt eder. Ayirac.com üzerinde Google Analytics aracılığıyla site trafiği izlenmektedir. Ayirac.com kullanıcıları sistemi kullanarak verilerinin Google Analytics aracılığıyla takip edilmesini de onaylamış olur.

Ayirac.com isimli platformumuz, yasalara, içeriklerin telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı ilke edinmiş bir platformdur. Ayıraç 5651 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun"da tanımlanan ‘içerik sağlayıcı’ olarak hizmet vermektedir. İlgili yasa çerçevesinde, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, platformumuz ‘uyar ve kaldır’ prensibiyle hareket etmektedir. Herhangi bir haber veya içerik ile ilgili rahatsızlık duyan, haberin gerçekliğinden şüphe duyan veya eser niteliği taşıyan içeriklerin telif haklarının ihlal edilmesi yoluyla yasal olmayan bir şekilde paylaşıldığını ve yasal hakların çiğnendiğini düşünen hak sahipleri ile meslek birlikleri, [email protected] mail adresi üzerinden site yönetimine ulaşabilirler. Mail adresine şikayet ve talepler avukatımız tarafından incelenerek ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden derhal kaldırılacaktır. Sitedeki tüm harici linkler farklı bir sayfada açılır. Ayirac.com harici linkler ile ilgili sorumluluk kabul etmez.