Yeni: Sınavlar düzenleme
Kayıt Ol
×
güvenlik kodu

e-mufredat Nasıl Kullanılır Kurul oluşturma, Onay ve Bilinmesi Gerekenler

e-mufredat Nasıl Kullanılır Kurul oluşturma, Onay ve Bilinmesi Gerekenler

Okulda yapılacak olan toplantılar (zümre toplantısı, şube öğretmenler kurulu toplantısı ve diğerleri) artık e-mufredat üzerinden görüşülerek karara bağlanacak. Sadece toplantılar için değil, kitap inceleme, yıllık planlar ve zümrelerle ilgili iş ve işlemler de bu modül üzerinden yürütülecek. Sistem hala güncellenmekte olup bazı linkleri an itibariyle aktif değildir. Yakın zamanda sistem alt yapısı tamamlanacaktır.

1-Kurul Toplantısı Oluşturma

e-mufredat kurul oluşturmak için Sol yan menüden  Yönetimsel İşlemler > Eğitim Kurumu İşlemleri > Kurul Tanımlama adımlarını takip ediyoruz. Karşımıza çıkan Kurul/Zümre Tanımlama sayfasında oluşturulmuş kurullar ve zümreleri liste halinde görebilirsiniz. Hemen listelemenin altında da sizin oluşturacağınız kurul bilgilerini isteyen bölüm bulunmaktadır. Bu kısımda;
Kurul/Zümre Adı, Kurul/Zümre Tarihi ve Saati ve Kurul/Zümre Açıklaması bilgilerini dolduruyorsunuz.Açıklama bilgilerine sınıf/ders gibi gözükecek bilgileri girmenizi tavsiye ederim. Örneğin Matematik dersi zümre öğretmenler kurulu toplantısı belirtilen saat ve tarihte öğretmenler odasında yapılacaktır veya 8-A sınıfı ŞÖK toplantısı 
belirtilen saat ve tarihte öğretmenler odasında yapılacaktır gibi. Çünkü listeleme fazla olduğu için ilerleyen aşamalarda oluşturduğunuz kurul-toplantıyı bulmada zorluk yaşayabilirsiniz.

Katılımcı ve Gündem Maddeleri Ekleme: Yukarıdaki bölümü tamamladıktan sonra oluşturduğunuz kurulu aynı sayfadan bularak kalem simgesine tıklayıp devam ediyorsunuz. Kalem (Düzenle) simgesine tıkladığınızda oluşturduğunuz bilgilerle birlikte alt bölüme gündem maddeleri ve alt bölüme de toplantıya katılanlar bilgisi gelecek. Öncelikle gündem maddelerini seçiyoruz, olmayan maddeleri ilgili kutucuğa yazarak kendimiz ekliyoruz. Tüm gündem maddelerini ekledikten sonra sağdaki bölümden sıralamasını ayarlıyoruz. Sıralamayı ayarladıktan sonra sıralamanın kaydolması için hemen sıralama bölümünün üstündeki SIRALAMAYI TEKRAR OLUŞTUR butonuna tıklıyoruz. Gündem maddeleri bu şekilde tamamlanıyor.

Katılımcı ekleyeceğimiz liste ilgili bölümde bulunuyor. Biz katılımcıları ekliyoruz. Eğer listede olmayan bir kişi eklenecekse T.C. kimlik numarasıyla birlikte ekleme yapıyoruz. Katılımcı ekle dediğimizde katılımcılar ağ bölümde listelenecektir. Burada toplantı başkanını seçmek için kişinin üzerine tıklıyoruz ve üstteki başkanı kaydet butonuna tıklıyoruz. Aynı şekilde başkan yardımcısını da kaydediyoruz. 

Bu şekilde kurul/zümre toplantısını oluşturuyoruz. Kaydetmeden önce Kurul/Zümre bilgilerini katılımcıların görebilmesi için onaylıyorum kutucuğunu işaretliyor ve toplantıyı kaydediyoruz.

2- Toplantı Kararlarını Girme

 Oluşturduğunuz bir toplantının karalarını girmek için toplantı tarihinin gelmiş olması gerekir. Toplantı tarihi geldiğinde oluşturduğunuz gündem maddelerine ilişkin kararları girmeniz gerekiyor. Bunun için de Yönetimsel İşlemler / Eğitim Kurumu İşlemleri / Kurul Toplantı Bilgilendirme bölümünden kurulunuza girerek girdiğiniz gündem maddelerinin he biri için solundaki kalem simgesine tıklıyarak Alınan Kararlar bölümünü dolduruyoruz. Bu kısmı sadece başkanların doldurabileceğini unutmayın.

3-Toplantıya Katılmaya Onay Verme

Yukarıdaki toplantıyı oluşturduktan sonra katılımcıların toplantıya onay vermesi gerekiyor. Sizin de katılmanız gereken bir toplantı bulunuyorsa sizin de o toplantıya ilişkin onay vermeniz gerekiyor. Onay için 

Yönetimsel İşlemler > Eğitim Kurumu İşlemleri > Kurul Toplantı Bilgilendirme bölümünden katılacağınız toplantıyı seçiyor ve en altta bulunan Kurul/Zümre kararlarını okudum ve tümünü kabul ediyorum kutucuğunu seçerek kaydediyorsunuz. Eğer kurul/toplantının başkanı iseniz tüm katılımcılar onay verdikten sonra bu işlemi yapabiliyorsunuz.


Yazar

Yazar

0Mehmath Ali


Yorum Yaz

güvenlik kodu güvenlik kodunu yenile

Gizlilik Sözleşmesi (KVKK)

Ayirac.com'da bütün multimedya içerikler, kullanıcı yorumları gibi her türlü içeriklerin, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 No'lu "Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu" çerçevesinde korunmaktadır ve Ayirac.com'un yazılı izni olmaksızın herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kullanılamaz.

Ayirac.com kullanıcılarının bilgilerini herhangi bir şekilde üçüncü kişilerle paylaşmamayı taahhüt eder. Ayirac.com üzerinde Google Analytics aracılığıyla site trafiği izlenmektedir. Ayirac.com kullanıcıları sistemi kullanarak verilerinin Google Analytics aracılığıyla takip edilmesini de onaylamış olur.

Ayirac.com isimli platformumuz, yasalara, içeriklerin telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı ilke edinmiş bir platformdur. Ayıraç 5651 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun"da tanımlanan ‘içerik sağlayıcı’ olarak hizmet vermektedir. İlgili yasa çerçevesinde, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, platformumuz ‘uyar ve kaldır’ prensibiyle hareket etmektedir. Herhangi bir haber veya içerik ile ilgili rahatsızlık duyan, haberin gerçekliğinden şüphe duyan veya eser niteliği taşıyan içeriklerin telif haklarının ihlal edilmesi yoluyla yasal olmayan bir şekilde paylaşıldığını ve yasal hakların çiğnendiğini düşünen hak sahipleri ile meslek birlikleri, [email protected] mail adresi üzerinden site yönetimine ulaşabilirler. Mail adresine şikayet ve talepler avukatımız tarafından incelenerek ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden derhal kaldırılacaktır. Sitedeki tüm harici linkler farklı bir sayfada açılır. Ayirac.com harici linkler ile ilgili sorumluluk kabul etmez.