Yeni: Sınavlar düzenleme
Kayıt Ol
×
güvenlik kodu

Matematik Başarısını Artıracak Yöntemler

Matematik Başarısını Artıracak Yöntemler

Matematik dersi işlem ağırlıklı bir ders olmasına karşın içerisinde okuduğunu anlama – aşamalı ilerleme – problem çözme basamakları bulunur. Bu yüzden matematik dersi sistemli çalışmayan öğrencileri zorlayan bir derstir.

Ders başarısı için okula devam önemlidir. Matematik dersi çalışan öğrenciler öncelikle devamsızlık konusunda dikkat etmelidir çünkü art arda kaçırılan matematik derslerini telafi edemezlerse hem kaçırılan konuyla ilgili hem de bu konuyla ilgili olan devamındaki konularda öğrenci açısından verim sağlanamaz.

İlkokuldan ortaokul son sınıfa kadar matematik dersinde işlenen konular birbirinin alt yapısını oluşturacak şekilde aşamalılığa sahiptir. Bu yüzden özellikle 8.sınıfa gelmiş bir öğrenciden temel konularda bazı yeterlilikler beklenir. Dört işlem bunların en başında olanıdır ve bununla birlikte 5-6 ve 7.sınıflarda işlenen önemli konuların da belli seviyede öğrenci tarafından yapılabiliyor olması matematikteki başarıyı artıracaktır.

Bu durumda başarısı düşük öğrenciler öncelikle bazı konulara vakit ayırarak bu konulardaki eksikliklerini tamamlamalıdır(*1).

Bu konulara hakim başarısı daha iyi olan öğrenciler de bu tekrarı yaptıktan sonra yeni konu için çalışmalara başlamalıdır. Matematikte başarı bol soru çözmekten geçer. Bu yüzden konulara ilişkin olabildiğince fazla sayıda ve fazla çeşitte soru çözmek önemlidir. 

Nitelikli liselere giriş sınavında öğrenciler hızlı çözüm üretme, işlem çözme becerisi, okuduğunu anlamayı gerektiren problem durumlarıyla karşılaştırılarak müfredat dahilinde bu soruların cevapları istenecektir. Dolayısıyla bu sınava girecek her öğrencinin öncelikli olarak sınıf düzeyinde kazanımlara hakim olması beklenmektedir.

 (*1)8.sınıf öğrencisi için şu konulara hakimiyet önemlidir:

  • Tamsayılarla 4 işlem (7.sınıf)
  • Rasyonel sayılarla 4 işlem (7.sınıf)
  • Rasyonel sayının ondalık karşılığını bulma (7.sınıf)
  • Ondalık sayıyı rasyonel yazma (7.sınıf)
  • Üslü ifadeler (7.sınıf)
  • Çarpanlar ve Katlar (6.sınıf)

Yazar

Yazar

0Mehmath Ali


Yorum Yaz

güvenlik kodu güvenlik kodunu yenile

Gizlilik Sözleşmesi (KVKK)

Ayirac.com'da bütün multimedya içerikler, kullanıcı yorumları gibi her türlü içeriklerin, tasarım ve düzenlemelerimizin telif hakları 5846 No'lu "Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu" çerçevesinde korunmaktadır ve Ayirac.com'un yazılı izni olmaksızın herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kullanılamaz.

Ayirac.com kullanıcılarının bilgilerini herhangi bir şekilde üçüncü kişilerle paylaşmamayı taahhüt eder. Ayirac.com üzerinde Google Analytics aracılığıyla site trafiği izlenmektedir. Ayirac.com kullanıcıları sistemi kullanarak verilerinin Google Analytics aracılığıyla takip edilmesini de onaylamış olur.

Ayirac.com isimli platformumuz, yasalara, içeriklerin telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı ilke edinmiş bir platformdur. Ayıraç 5651 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun"da tanımlanan ‘içerik sağlayıcı’ olarak hizmet vermektedir. İlgili yasa çerçevesinde, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, platformumuz ‘uyar ve kaldır’ prensibiyle hareket etmektedir. Herhangi bir haber veya içerik ile ilgili rahatsızlık duyan, haberin gerçekliğinden şüphe duyan veya eser niteliği taşıyan içeriklerin telif haklarının ihlal edilmesi yoluyla yasal olmayan bir şekilde paylaşıldığını ve yasal hakların çiğnendiğini düşünen hak sahipleri ile meslek birlikleri, [email protected] mail adresi üzerinden site yönetimine ulaşabilirler. Mail adresine şikayet ve talepler avukatımız tarafından incelenerek ihlal olduğu düşünülen içerikler sitemizden derhal kaldırılacaktır. Sitedeki tüm harici linkler farklı bir sayfada açılır. Ayirac.com harici linkler ile ilgili sorumluluk kabul etmez.